2018. december 1.

Kávés-krémsajtos pohárkrém


Ez is egy régebbi, remek alacsony szénhidráttartalmú desszert, nagyon szerettük :) Gyorsan készen van, csak a dermedési időt kell kivárni.



Hozzávalók 4-6 személyre
1 kissé púpozott teáskanál zselatinpor
1/2 dl forró víz
2 teáskanál azonnal oldódó kávépor
25 dkg mascarpone
6 dkg porrá őrölt eritrit
1 teáskanál vaníliakivonat
1 teáskanál folyékony stevia vagy más édesítő
1 csipet só
1 dl habtejszín
a tetejére:
Cavalier vagy más, jó minőségű, cukormentes csokoládépasztilla

A vízben a kávét és a zselatint teljesen feloldjuk, félretesszük hűlni. A mascarponét, az eritritet, a vaníliát, a steviát és a sót gépi habverővel összekeverjük. Beledolgozzuk előbb a habtejszínt, majd óvatosan adagolva a kézmelegre hűlt kávét is, és az egészet habosítjuk. Néhány perc múlva a massza dermedni kezd, ekkor habzsákba szedjük. Poharakba osztjuk, és 2-3 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk aprított csokoládéval.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin