Hozzávalók
a mártogatóhoz:
4 dl sűrű paradicsomlé vagy 1 konzerv darabolt paradicsom (400 g)
1 kisebb vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1-2 pici csilipaprika
1 evőkanál olívaolaj
só
őrölt bors
néhány bazsalikomlevél
2 oregánóág
néhány rozmaringlevél
6 csepp édesítő vagy 1 csipet cukor
a bundázott húshoz:
40 dkg csirkemellfilé
(zab)liszt
1 nagy tojás felverve
6 dkg zsemlemorzsa
4 dkg reszelt parmezán
só
olaj
a tálaláshoz:
reszelt parmezán (elhagyható)
Az olajon megdinszteljük az aprított vöröshagymát. Hozzáöntjük a paradicsomot, felforraljuk, ízesítjük fokhagymával, sóval, borssal, cukorral, csilivel, és tetszés szerinti sűrűségűre főzzük. Amikor kész, beleszórjuk az aprított fűszernövényeket, egyet még rotyogtatunk rajta, majd kihűtjük.
A csirkehúst kisebb darabokra vágjuk, sózzuk. A morzsát a parmezánnal összekeverjük. A húst előbb vékonyan lisztbe, majd tojásba, végül a sajtos morzsába forgatjuk. Bő, forró olajban kisütjük, majd a szósszal tálaljuk. Ízlés szerint megszórhatjuk extra parmezánnal is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése