2018. december 2.

Krumplis-zabos stangli


Nem mondanám, hogy szénhidrátszegény, de a felhasznált lisztek miatt módjával fogyasztható mindenkinek. Jó kis borkorcsolya.



Hozzávalók
30 dkg főtt, áttört krumpli
15 dkg őrölt zabpehely vagy zabpehelyliszt
15 dkg Graham-liszt
3 kávéskanál só
1 kávéskanál csípős, őrölt pirospaprika (elhagyható)
3 kávéskanál morzsolt majoránna
frissen őrölt bors
20 dkg zsír
a tetejére:
1 tojássárgája

magok vagy reszelt sajt

A liszteket a zsírral elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. A tésztát egy éjszakára, folpackba csomagolva hűtőbe tesszük. Másnap lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, felvert tojássárgával lekenjük, picit sózzuk. Megszórjuk ízlés szerint sajttal vagy magokkal, majd rövidebb stanglikat vágunk belőle. Lapátkanállal alányúlva sütőpapírral borított tepsikre sorakoztatjuk. 200 fokos sütőben 12-15 perc alatt halványbarnára sütjük.

Tipp: a tésztával mind nyersen, mind megsülve óvatosan bánjunk, mert nagyon omlós. Frissen a legfinomabb, lezárt dobozban néhány napig eláll.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin