2018. december 7.

Ropogósra sült hal



Hozzávalók 2 személyre
2 közepes konyhakész kárász, keszeg vagy törpeharcsa
3-4 evőkanál zabkorpa (nem diétázóknak zsemlemorzsa)

őrölt bors
őrölt gyömbér
1 teáskanál őrölt pirospaprika (édes és csípős vegyesen, ízlés szerint)
olaj

Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, az alját kevés olajjal átkenjük. Az alaposan megmosott halat mindkét oldalán 1/2 cm-enként beirdaljuk. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk, kevés gyömbérrel megszórjuk. A pirospaprikával összekevert zabkorpában megforgatott halakat a tepsibe sorakoztatjuk. A tetejüket olajba mártott ecsettel óvatosan átsimítjuk, majd az ételt 200-220 fokos sütőbe toljuk. Amikor megpirultak, a halakat megfordítjuk, és a másik oldalukat is ropogósra sütjük. Kb. 50 perc alatt készül el. Tetszőleges salátával tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin