2018. december 8.

Tojásos-kolbászos salátaleves

Nem vagyok nagy salátaleves-rajongó, de így elkészítve még én is hajlandó vagyok megenni :) Régi Kifőztükös recept szintén.



Hozzávalók 6 személyre
2-3 fejes saláta (mérettől függően)
1 kisebb szál vékony kolbász (kb. 20 dkg)
6 tojás
3 dl tejföl
1 evőkanál liszt
2 l alaplé vagy víz + 1 húsleveskocka

őrölt bors
3-4 gerezd fokhagyma
a tálaláshoz:
ecet

A salátáról a sérült leveleket eltávolítjuk, a többit bő vízben alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük. A tejfölt kevés hideg vízzel és a liszttel simára keverjük. 
Nagyobb fazékban a szeletekre vágott kolbászt átpirítjuk, felengedjük az alaplével. Amikor forr, megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, valamint frissen őrölt borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Beleszórjuk a vastagra szelt salátalevelet. Amikor a lé újra felforrt, hozzáadjuk a meleg levessel elvegyített habarást, ezután egyenként, óvatosan beleverjük a tojásokat. Még 10 percig főzzük, majd tálaljuk. Ízlés szerint ecettel savanyítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin