Hozzávalók 21 x 6 cm-es, szilikonos kenyérformához
15 dkg Szafi Reform csökkentett szénhidráttartalmú paleo kenyér- és péksütemény lisztkeverék
1 kávéskanál só
2 tojás (120 g)
2 tojásfehérje (70 g)
1,5 dkg Szafi Reform kókuszolaj
2,5 dkg meleg víz
1,5 dkg almaecet
kevés Szafi Reform bambuszrostliszt
a kenéshez:
1-1,5 dkg olvasztott Szafi Reform kókuszolaj
aprított zöldfűszerek (pl. snidling, oregánó, kakukkfű)
a mázhoz:
1 evőkanál kókusztejszín
1 teáskanál olvasztott Szafi Reform kókuszolaj
1 tekerésnyi fekete bors
Az egész tojásokat a tojásfehérjével és az almaecettel elhabarjuk. A vízben feloldjuk a kókuszolajat. A lisztet a sóval elvegyítjük, villával hozzádolgozzuk a tojásos és az olajos keveréket, majd 5 percet állni hagyjuk.
Bambuszrostliszttel enyhén szórt felületen jól összegyúrjuk a tésztát, majd 35 x 18 cm-es téglalappá nyújtjuk. A kókuszolajjal megkenjük, zöldfűszerekkel megszórjuk, és hosszában 3, széltében 8 részre osztjuk. (Nem baj, ha nem lesznek teljesen egyformák a darabok.) 2-2 téglalapot egymásra teszünk, majd a 6 cm-es oldalukkal lefelé kicsit srégen a formába sorakoztatjuk. 160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 20 percig sütjük. Közben a mázat kikeverjük, és megkenjük vele a legyezők tetejét. A süteményt további 5-6 percre visszatesszük a sütőbe, majd rácsra téve hűlni hagyjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése