2018. december 16.

Vörös lencsés karfiolleves



Hozzávalók 4 személyre
10 dkg póréhagyma (legyen benne a zöldes részéből is)
10 dkg vörös lencse
30 dkg karfiolrózsa
1 teáskanál római kömény
1/3-1/2 egész csili (ízlés szerint)
1,2 l húsalaplé

A póréhagymát kis darabokra aprítjuk, majd a felhevített olajon üvegesre pirítjuk. A római köménnyel meg a finomra vágott csilipaprikával még 1-2 percig kevergetjük, és felöntjük a húslevessel. Amikor felforrt, beletesszük a kisebb rózsákra szedett karfiolt, és 10-15 percig főzzük, amíg nagyjából puha nem lesz. Ha kell, még sózzuk a levest, beleszórjuk az alaposan átmosott lencsét, és addig hagyjuk a tűzön az ételt, amíg készre nem fő. Forrón tálaljuk.

Tipp: főzhetünk belőle nagyobb adagot, másnapra még finomabb lesz.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin