2018. december 5.

Mogyorós halfilé káposztasalátával

Hűűű, ez nagyon finom halas étel, érdemes kipróbálni. Persze ez is diétás, ugye nem gond? 😃



Hozzávalók
40 dkg halfilé (4 szelet) harcsa, ponty vagy süllő
2 evőkanál szezámliszt (vagy más reformliszt)
1 tojás
3-4 evőkanál őrölt mogyoró
2 evőkanál szezámolaj

őrölt bors
a salátához:
kb. 35 dkg vékonyra szelt fejes káposzta
1 kisebb sárgarépa julienne-re vágva
1 kis lila hagyma vékonyra szeletelve
az öntethez:
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál kókusz- vagy borecet
1 evőkanál víz
1 evőkanál mogyoró- vagy olívaolaj
kevés édesítő
a tálaláshoz:
1 evőkanál szezámmag

A salátához a zöldségeket összekeverjük. Az öntethez valókat elvegyítjük, megkóstoljuk, ha szükséges, kevés ecetet vagy édesítőt teszünk még hozzá. A zöldségekkel összeforgatjuk, és lefedve 1-2 órára behűtjük.
A halat sózzuk, borsozzuk.  A sütéshez előkészített serpenyőben előbb a szezámmagot szárazon megpirítjuk, majd kiborítjuk belőle, és félretesszük. Ezután ujjnyi magas, forró olajban, nagyobb lángon megsütjük a lisztben, tojásban és mogyorós-szezámos keverékben megforgatott halszeleteket.
A halat a salátával kínáljuk, a tányéron szezámmaggal megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin