Mindig is krumpligombóc-mániás voltam, és amikor kiderült, hogy diéta lesz, kardomba dőltem... Persze kell megoldást keresni az ilyen helyzetekre, nagy keservesen meg is született. És ráadásul nagyon finom! :)
Hozzávalók 2 személyre
30 dkg kisebb szemű krumpli
1,5 dkg olvasztott vaj
5 dkg tönkölybúza liszt
1 csapott evőkanál útifűmaghéj
só
őrölt bors
a forgatáshoz:
1 evőkanál vaj
1 evőkanál szezámmag
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk. Még melegen áttörjük, majd teljesen kihűtjük.
Kb. 2 l vizet 2 kávéskanál sóval felteszünk forrni. Közben a krumplihoz adjuk a vajat, a lisztet, az útifűmaghéjat, sózzuk, borsozzuk. Az egészet összegyúrjuk, majd a masszából pingponglabdányi méretű gombócokat formázunk. 4-6 perc alatt a gyöngyöző vízben kifőzzük.
A serpenyőben felolvasztott vajon 1-2 perc alatt átforgatjuk a szezámmagot, szűrőkanállal rászedjük a gombócot, és óvatosan rázogatva kissé megpirítjuk. Azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése