2018. december 13.

Szezámmagos krumpligombóc

Mindig is krumpligombóc-mániás voltam, és amikor kiderült, hogy diéta lesz, kardomba dőltem... Persze kell megoldást keresni az ilyen helyzetekre, nagy keservesen meg is született. És ráadásul nagyon finom! :)



Hozzávalók 2 személyre
30 dkg kisebb szemű krumpli
1,5 dkg olvasztott vaj
5 dkg tönkölybúza liszt
1 csapott evőkanál útifűmaghéj

őrölt bors
a forgatáshoz:
1 evőkanál vaj
1 evőkanál szezámmag

A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk. Még melegen áttörjük, majd teljesen kihűtjük. 
Kb. 2 l vizet 2 kávéskanál sóval felteszünk forrni. Közben a krumplihoz adjuk a vajat, a lisztet, az útifűmaghéjat, sózzuk, borsozzuk. Az egészet összegyúrjuk, majd a masszából pingponglabdányi méretű gombócokat formázunk. 4-6 perc alatt a gyöngyöző vízben kifőzzük. 
A serpenyőben felolvasztott vajon 1-2 perc alatt átforgatjuk a szezámmagot, szűrőkanállal rászedjük a gombócot, és óvatosan rázogatva kissé megpirítjuk. Azonnal tálaljuk.

Tipp: mártásos húsok, raguk mellé kiváló köret.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin