2018. december 7.

Pikáns karfiolsaláta vöröshagymacsírával

Ez a saláta régóta nagy kedvenc nálunk,  tökéletes köret húsok mellé, de magában is nagyon finom.



Hozzávalók
1 kisebb fej karfiol
2 keményre főtt tojás
1/2 piros kaliforniai paprika
20 dkg tejföl
2 teáskanál mustár
néhány csepp folyékony édesítőszer
2-3 savanyú, ecetes uborka

őrölt bors
3-4 dkg vöröshagymacsíra

A karfiolt megtisztítjuk, kisebb rózsákra szedjük, és sós vízben puhára főzzük; vigyázzunk, ne essen szét. Leszűrjük, teljesen kihűtjük. A tojást megpucoljuk, a sárgáját a tejföllel, a mustárral, sóval, borssal és édesítővel simára keverjük. A tojásfehérjét, a paprikát és a lecsöpögtetett ecetes uborkát kis kockákra vágjuk. 
A karfiolt tálba borítjuk, picit sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a tojásfehérje- és zöldségdarabokat, a csírát. A tejfölös öntetet rákanalazzuk, és a salátát összeforgatjuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük. Magában vagy húsok köreteként kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin