Régebben sokszor készítettem partikenyeret, vendéglátásra remek volt, mindenkinek tetszett. Egy régebbi Kifőztük magazinban jelent meg a Szafis változata, ez is finom lett!
Hozzávalók 8 kis zsemléhez
12 dkg Szafi Free világos, puha kenyérlisztkeverék
3 dkg Szafi Reform szénhidrátcsökkentő rostkeverék
1 púpozott kávéskanál himalájai só
1 csapott teáskanál morzsolt bazsalikom
1 csapott teáskanál morzsolt oregánó
1 olajban eltett aszalt paradicsom kis darabokra vágva
12 g almaecet
6 dkg laktózmentes joghurt
15 dkg langyos víz
a tetejére:
1 szűk evőkanálnyi a paradicsom olajából vagy kókuszolaj
lenmag
szezámmag
Kimérjük és külön edényben összekeverjük a száraz (lisztek, fűszerek, paradicsom) és a folyékony (ecet, joghurt, víz) hozzávalókat, majd az egészet összegyúrjuk, néhány percig pihentetjük. Átgyúrjuk, 8 darabra osztjuk. Mindegyiket golyóvá formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük úgy, hogy éppen csak összeérve kerek formát alkossanak. Lekenjük olajjal, megszórjuk len- és/vagy szezámmaggal. 165 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben (vagy 180 fokon, alsó-felső fokozaton) kb. 40 percig sütjük; akkor jó, ha a zsömle oldalát kicsit megnyomva szilárdnak érezzük. Rácsra téve teljesen kihűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése