2018. december 28.

Sós-túrós pite

A pite nem csak édes lehet, hanem sós is :) Az alábbi változat alapja és fő összetevője a túró, ezért nagyon alacsony a pite szénhidráttartalma. Jó kis sör- vagy borkorcsolya.



Hozzávalók 22 x 15 cm-es tepsihez
30 dkg rögös túró
3 L-es tojás
5 dkg kókuszzsír vagy -olaj
4 dkg zabkorpa
1 kávéskanál sütőpor
2 púpozott evőkanál tejföl
5 dkg füstölt, húsos szalonna apró kockákra vágva, kisütve
néhány szem aszalt paradicsom
fűszerek: bazsalikom, oregánó, snidling, csilipaprika stb. (ízlés szerint)
1-2 kávéskanál só
a tepsi előkészítéséhez:
kókuszzsír
zabkorpa
a tetejére:
reszelt sajt

A tojást a zsírral néhány perc alatt felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a túrót. Fakanállal hozzákeverjük a sütőporos zabkorpát, a tejfölt, a szalonnát a zsírjával együtt, valamint a felaprított aszalt paradicsomot és a fűszereket. Óvatosan sózzuk. A masszát a kizsírozott, korpával szórt tepsibe simítjuk. Kevés sajtot hintünk a tetejére, és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Tipp: a só mennyisége a szalonnától függ; az általam használt szalonna eléggé sós, ezért 1 közepesen púpozott kávéskanálnyi mennyiség elég volt hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin