Diétás és finom :)
Hozzávalók 2 személyre
35-40 dkg halfilé (harcsa, süllő, afrikai harcsa stb.)
só
citrombors vagy őrölt fekete bors
kevés citromlé
2 evőkanál zabkorpa
3-4 szál petrezselyemzöld
néhány szál snidling
a sütéshez:
olaj
a gombaszószhoz:
40 dkg gomba
1 kisebb vöröshagyma
1 kis csokor petrezselyemzöld
1 dl tejszín
1 teáskanál őrölt zabpehely (vagy zabliszt)
só
frissen őrölt bors
1 evőkanál olaj
A szószhoz a finomra aprított hagymát megfuttatjuk a felforrósított olajon. Hozzátesszük a megtisztított, feldarabolt gombát, és néhány percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a felaprított petrezselyem nagy részével (a többit félretesszük a díszítéshez). Lefedve addig pároljuk, míg a gomba puha nem lesz. A tejszínt a zabliszttel és kevés hideg vízzel elkeverjük, és behabarjuk vele a szószt.
Közben a halat felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, citromlével megcsöpögtetjük. A korpát összekeverjük a felaprított zöld fűszerekkel, majd megmártjuk benne a halszeleteket.
Annyi olajat hevítünk, amennyi befedi a serpenyő alját, és a halat mindkét oldalán néhány perc alatt megsütjük. A szósszal együtt tálaljuk.
Tipp: nagyobb étvágyúak, nem diétázók kiegészíthetik a fogást párolt rizzsel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése