Gyors kevert sütemény, alacsony ch-val. Vigyázzunk, hogy sütéskor ne száradjon ki.
Hozzávalók kb. 22 x 18 cm-es tepsihez
15 dkg étcsokoládé (minimum 70%-os)
10 dkg kókuszolaj
10 dkg nyírfacukor vagy eritrit
1 teáskanál vaníliakivonat
2 tojás
1 csipet só
5 dkg kókuszliszt
10 dkg áfonya vagy más bogyós gyümölcs (fagyasztott is lehet)
kevés kókuszcsipsz
A kókuszcsipszet halványbarnára pirítjuk. A felkockázott csokoládét a kókuszolajjal takaréklángon, óvatosan összeolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A tojást a sóval, a cukorral és a vaníliával kihabosítjuk. Hozzáöntjük a csokoládét, majd a lisztet, és tovább keverjük. Végül a gyümölccsel és a kókuszcsipsz nagy részével összeforgatjuk. A tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a teteje száraz, de belül szaftos, puha marad.
Langyosan szeleteljük, tálalás előtt megszórjuk a maradék kókuszcsipsszel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése