2018. december 4.

Lencsés zöldségleves marhahússal

Nagyon tartalmas, ízgazdag angol leves, még bennünket is meglepett, hogy milyen finom lett! Akár újévi ebédnek is megfelel.



Hozzávalók 4-5 személyre
20 dkg darált marhahús
10 dkg lencse
15 dkg vöröshagyma
20 dkg sárgarépa
10 dkg zeller
5 dkg petrezselyemgyökér
10 dkg gomba
1 kisebb zöldpaprika
1 gerezd fokhagyma
kb. 1/2 l víz
1/2 l paradicsomlé
1 zöldségleveskocka
1 teáskanál cukor
1 teáskanál Worcestershire szósz
csilipehely (elhagyható)

őrölt bors
3-4 evőkanál olaj

A lencsét megmossuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és késes aprítóval vagy húsdarálóval felaprítjuk.
2 evőkanálnyi olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, hozzátesszük a húst és a zúzott fokhagymát. Addig kevergetjük, amíg a hús ki nem fehéredik. Beledobjuk a többi zöldséget, és néhány perc alatt átforgatjuk; közben még annyi olajat öntünk bele, amennyit a zöldségek kívánnak. Megsózzuk, felengedjük a vízzel és a paradicsomlével, hozzáadjuk a lencsét. Ízesítjük a leveskockával, a Worcestershire szósszal, borssal, cukorral, csilipehellyel. Lefedjük, és kis lángon főzzük 1,5-2 órát, amíg a hús és a lencse meg nem puhul. Közben többször megkóstoljuk, ha kell, utánaízesítjük. A végén, ha szükséges, kevés vízzel hígíthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin