Húsmentes egytálétel, de akár köret is lehet hús mellé.
Hozzávalók 2 személyre, 18 cm-es tortaformához
12,5 dkg diabetikus vagy paleo száraztészta (makaróni vagy szarvacska)
4-5 evőkanál tejföl
3 dkg puha vaj + kevés a forma kenéséhez
8-10 dkg kéksajt
1 nagy tojás
néhány tekerésnyi tarka bors
1 evőkanálnyi aprított petrezselyemzöld
kevés só
1 evőkanál zabkorpa
a tálaláshoz:
kevés aprított petrezselyemzöld
A tésztát a csomagoláson lévő utasítás alapján megfőzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk.
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját alaposan összedolgozzuk a vajjal, a tejföllel, a sajttal, a borssal, a petrezselyemzölddel, és ha szükséges, enyhén sózzuk. Beleforgatjuk a tésztát, majd a fehérjehabot.
A formát kikenjük vajjal, megszórjuk zabkorpával. A tésztás masszát belesimítjuk, és 160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!) Ha nagyon pirulna a teteje, alufóliával letakarjuk. Petrezselyemzölddel meghintve, önmagában vagy hús mellé köretként kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése