Diétás desszert speciális alapanyagokból, és meggyel, ami akár fagyasztott is lehet. Nálunk (még) tele van a mélyhűtő nyári bogyós gyümölcsökkel, úgyhogy bármikor jöhet egy ilyen fincsiség 😋
Hozzávalók 4 személyre
5 evőkanál cassava dara (gari)
5 dl mandula- vagy kókusztej
1 csipet só
2 evőkanál eritrit
1 púpozott evőkanál Almitas mákkrém
a gyümölcsös réteghez:
40 dkg meggy (fagyasztott is lehet)
2 evőkanál eritrit
A gyümölcsre szórjuk az édesítőt, összeforraljuk, és hűlni hagyjuk. A tejet, a darát, az eritritolt és a sót kézi habverővel összevegyítjük, majd időnként kevergetve főzni kezdjük. Amikor besűrűsödött, langyosra hűtjük. 2 felé osztjuk, az egyik felébe beleforgatjuk a mákkrémet.
Az öntetet és a kétféle „grízt” poharakba rétegezzük, majd langyosan vagy hidegen tálaljuk.
Tipp: másfajta savanykás gyümölccsel is elkészíthetjük. Az öntetből megmaradt levet szódavízzel felengedve szörpként fogyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése