Keleties ízvilágú leves, szintén egy régebbi Kifőztük magazinból.
Hozzávalók 5-6 személyre
kb. 1,5 kg sütőtök
1 kisebb vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 dl kókusztejszín
1/2 lime leve
2 teáskanál őrölt gyömbér
2 teáskanál szójaszósz
2-3 teáskanál édes csiliszósz
1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
1/2 l zöldségalaplé
só
frissen őrölt bors
olaj
a tálaláshoz:
2 evőkanálnyi apróra vágott póréhagyma (a zöldes részéből)
1 evőkanálnyi aprított koriander- vagy petrezselyemzöld
A zöldségeket megtisztítjuk és kisebb kockákra vágjuk. A sütőtököt 2 evőkanál olajon átpirítjuk. Belerakjuk a vörös- és a fokhagymát, majd néhány kavarás után felöntjük annyi vízzel, amennyi szűken ellepi. 1 kávéskanál sóval és néhány csipet borssal ízesítjük, majd lefedve kb. 25 perc alatt puhára főzzük. Pépesre turmixoljuk, hozzátesszük a zöldséglevest, a kókusztejszínt, a gyömbért, a szerecsendiót, a szója- és a csiliszószt. Felforraljuk, és ha szükséges, tovább ízesítjük, illetve vízzel hígíthatjuk.
Tálaláskor lime-lét csöpögtetünk bele. Póréhagymát és korianderzöldet kínálunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése