2018. december 23.

Kacsacomb pirított birsalmával


Vaj helyett ghee-t használva és krumpliköret nélkül a fogás paleo lesz.



Hozzávalók 2 személyre
2 kacsacomb

őrölt fekete bors
a páchoz:
1 kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1/2 citrom
kevés csilipaprika (elhagyható)
1 csapott evőkanál méz
1 evőkanál olvasztott kacsazsír
1/2 dl száraz fehérbor
a körethez:
2 birsalma
1 evőkanál vaj
a tálaláshoz:
néhány szál friss majoránna
sült krumpli vagy krumplipüré

A sütést megelőző este a megtisztított combot sózzuk, borsozzuk, és a bőrös felével lefelé kisebb tepsibe fektetjük. A vörös- és fokhagymát, valamint a csilit finomra aprítjuk. Tálba szórjuk, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, kifacsart levét, a mézet, a kacsazsírt, a bort, ízlés szerint sót, borsot, összekeverjük, és a húsra öntjük. A tepsit letakarjuk, és a húst néhány órát pácoljuk.
Sütés előtt a combról a hagymát villával a tepsi aljába igazgatjuk, a tepsit lefedjük, és hideg sütőbe toljuk. 160 fokra, légkeverésre kapcsoljuk, majd kb. 2 órát pároljuk a combot, ezután a bőrös felével felfelé fordítjuk, és 10-15 perc alatt pirosra sütjük.
Közben a birsalmát megmossuk, vékony cikkekre vágjuk, a magházat eltávolítjuk. Felforrósítjuk a vajat, beletesszük a birsgerezdeket, nagy lángon mindkét oldalukat 2-3 percig pirítjuk. Tálra szedjük, és letakarva melegen tartjuk.
A húst a birsalmával, majoránnával meghintve tálaljuk. Sült krumpli vagy burgonyapüré illik hozzá.

A recept a decemberi Kifőztük magazinban jelent meg eredetileg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin