2018. december 1.

Karalábéleves csirkehússal

Régebbi Kifőztükös recept. Ilyenkor télen különösen jól jön mindenkinek egy tányér meleg leves, ugye? 😃



Hozzávalók 2 személyre
1 nagyobb, zsenge karalábé
kb. 20 dkg csirkemellfilé
1 kis fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
6 dl húsalaplé

őrölt bors
1 nagyobb csipet őrölt gyömbér
1-2 evőkanál olaj
1 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál aprított petrezselyemzöld
1 csapott evőkanál basmati rizs

A felforrósított olajon üvegesre pároljuk az aprított vöröshagymát. Hozzátesszük a kockákra vágott csirkemellet, és 3-4 percet pirítjuk. Amikor a hús kifehéredett, mellé szórjuk a kockára vágott karalábét. Borsot, gyömbért szórunk rá, és kevergetve sütjük, amíg a karalábé is kis színt nem kap. Ekkor sózzuk, beletesszük a zúzott fokhagymát és felöntjük az alaplével. A levest felforraljuk, beleszórjuk a kakukkfüvet, a petrezselymet meg a rizst, és kis lángon addig főzzük, amíg minden puha nem lesz benne.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin