2018. december 5.

Négy évszak saláta




Hozzávalók
az alapsalátához:
1 nagyobb fej leveles saláta (jégsaláta, fejes saláta) nagyobb darabokra tépkedve
2 nagyobb répa reszelve
az öntethez:
2 evőkanál 10%-os ecet
1 evőkanál (olíva)olaj
pici cukor vagy méz vagy nyírfacukor

frissen őrölt bors
továbbá:
paprika, hagyma, paradicsom, főtt kukorica, keménytojás, sajt, rukkola, uborka,snidling, petrezselyemzöld, olajbogyó, madársaláta, sajt stb.

Az alapsalátához valókat tálban összekeverjük. Fogyasztás előtt hozzáforgatjuk a tetszés szerinti plusz hozzávalókat, amit az adott évszak, illetve ízlésünk és a kamránk tartalma határoz meg.
Elkészítjük az öntetet; célszerű egy kis csavaros tetejű befőttes üvegbe tenni az összetevőket, majd alaposan összerázni. Egy nagyobb tál salátához kb. háromszoros adag kell.

Tipp: az öntetet mindig csak a fogyasztani kívánt mennyiségre locsoljuk rá, így a maradék saláta hűtőben letakarva friss marad a következő fogyasztásig.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin